29.06.2019
21:00

Miejsce
Free Blues Club

Wstęp
15/45zł

Kategoria
Koncert

Klubowe granie

Obstawa Prezydenta

Obstawa Prezydenta
 Echo Newsletter  Nie przegap - zapowiedzi wydarzeń, konkursy, newsy!

OBSTAWA PREZYDENTA !!! NA ZAKOŃCZENIE SEZONU 
Wstęp: 35 zł przedsprzedaż / 45 zł w dniu koncertu / 15 zł studenci i uczniowie

Zespół Obstawa Prezydenta powstał w 1986r. w dolnośląskim Bolesławcu. Muzyka zespołu to wywodząca się z bluesowej tradycji mieszanka takich stylów jak: rock and roll, blues i rock.
W 1988 roku gościli w koncercie „Debiuty”  podczas opolskiego festiwalu. W 1989 roku zostali laureatem festiwalu w Jarocinie. Są autorami i wykonawcami hymnu WOŚP: „Od rana wszystko wokół zwariowało”. Zespół wielokrotnie występował na największych festiwalach, m.in. „Przystanek Woodstok”„Rawa Blues”, „Tyski Festiwal Muzyczny im.Ryśka Riedla” , Suwałki Blues Festiwal, Jimiway Festiwal w Ostrowie Wlkp. Na  koncertach zespół wykonuje głównie własne utwory, ale także własne aranżacje z polskimi tekstami utworów takich wykonawców jak : Rolling Stones, Blues Brothers, Chuck Barry. Płyta  „O nic mnie nie pytaj”, była nominowana do nagrody Fryderyk 2010. 

Dyskografia:
1991 - Rythm and blues
1994 - Musisz to mieć
1996 - 100% na żywo
1998 - Polaczek... czyli rura
2006 - Zawsze w stronę bluesa
2009 - O nic mnie nie pytaj
2012 - Siedem

Skład zespołu:
Janusz "Estep" Wykpisz - śpiew
Sławek "Hetman" Sobieski - gitara
Andrzej "Dżino" Malcher - gitara basowa
Tomasz Bubieńczyk - perkusja
Bogusław Kłak - klawisze

Free Blues Club

Free Blues Club

Powstańców Wielkopolskich 20, 70-110 Szczecin

91 485 31 61, 510 060 210
biuro@freebluesclub.pl
http://www.freebluesclub.pl